Cutremure stiri: 502

Renault va construi monoposturile pentru Formula E

16 mai. 2013,, 17:03   Ştiri Auto
2036 0

Foto:Renault

Renault SAS, lider în vehiculele electrice şi expert în motorsport, este Partener Tehnic oficial al Spark Racing Technology pentru a furniza maşinile ce vor concura în Campionatul Formula E al FIA, programat anul viitor.

„Renault a demonstrat un angajament unic pentru mobilitatea cu zero emisii, având o gamă de patru modele disponibile la vânzare. Renault în Europa, şi Alianţa Renault-Nissan la nivel global, şi-a câştigat poziţia de lider în vânzările de maşini electrice. Formula E este o oportunitate excelentă pentru a ne demonstra excelenţa şi fiabilitatea soluţiilor noastre EV”, a declarat Philippe Klein, vice preşedinte în cadrul Grupului Renault.

„Credem că motorsportul este o manieră eficientă de a promova tehnologiile noi şi eficiente şi suntem nerăbdători să folosim acest monopost în FIA Formula E pentru a demonstra că tehnologia noastră este cea mai bună”, a mai precizat oficialul Renault.

Spark Racing Technology va asigura optimizarea sistemului electric şi electronic. Cele 42 de monoposturi Formula E construite pentru primul sezon vor fi numite „Spark-Renault”. „Inginerii de la Renault Sport F1 şi Renault Sport Technologies vor colabora cu echipa Spark Racing Technology pentru optimizarea sistemului de propulsie. Experienţa noastră va fi garanţia siguranţei şi fiabilităţii acestor monoposturi”, a declarat Frédéric Vasseur, CEO al Spark Racing Technology.

Formula E este un campionat FIA unde concurează doar maşini electrice. Până acum au fost selectate oraşele London, Rome, Los Angeles, Miami, Beijing, Putrajaya, Buenos Aires, Rio de Janeiro şi Bangkok pentru a ţine curse cu zero emisii.

Planul este pentru o grilă de 10 echipe şi 20 de piloţi în 2014. Fiecare cursă, cunoscută ca „Electric Prix” va avea loc într-o singură zi, inclusiv calificările şi cursa propriu-zisă. Cursele sunt aşteptate să fie lungi de circa o oră, dar timpul de cursă pentru maşini este de doar 25 minute. Astfel, fiecare pilot va avea două maşini la dispoziţie pentru a termina cursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав