Cutremure stiri: 505

Filat recunoaște că scuzele adresate lui Plahotniuc au fost o condiție

17 mai. 2013,, 10:41   Politică
6699 2
Foto: inprofunzime.md
Președintele PLDM, Vlad Filat, a fost întrebat în cadrul unei emisiuni la JurnalTV cum trebuie interpretate scuzele pe care i le-a adresat lui Vlad Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru Moldpres. Inițial, acesta a spus că asta este o interpretare, însă, într-un final a lăsat să se înțeleagă că aceasta a fost o condiție a lui Plahotniuc pentru ca PD să voteze Guvernul, informează UNIMEDIA.

„A fost o condiție, numai că eu nu mi-am cerut scuze. Este adevărat că s-a înțeles altceva. Eu vorbeam despre personalizarea excesivă în politică. […]
Dar, răspunzînd direct, da, a fost și aceasta o condiție care ar fi oferit posibilitatea ca odată ce se investește Guvernul, să avem condiții de guvernare”, a spus sursa.

Întrebat despre subordonarea Centrului Național Anticorupție, acesta s-a arătat convins că așa trebuie să arate lucrurile pe motiv că așa se întîmplă și în alte țări europene. „Resubordonarea CNA la Guvern a fost o necesitate. În experiența europeană nu veți întîlni o țară unde asemenea instituție nu este subordonată executivului”, a spus acesta.

Filat a evitat să spună direct dacă Viorel Chetraru va fi schimbat din funcție, menționînd că ultimul s-a îmbolnăvit subit. „Unii generali, cînd simt pericolul, se îmbolnăvesc rapid… Se simt curajoși doar cînd tăbărăsc în casele oamenilor, asupra businessului, etc.”, a spus președintele PLDM.

Vorbind despre Curtea Constituțională, acesta a spus că se așteaptă ca aceasta să ia mîine din nou „o decizie istorică prin care se vor îngrădi drepturile premierului interimar și cele ale Guvernului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав