X 
Cutremure stiri: 507

Licitația internațională privind construcția gazoductului Iași-Ungheni pe teritoriul R.Moldova a fost anunțată

18 mai. 2013,, 12:54   Economie
4683 0
Foto: mold.su
Ministerul Economiei al Republicii Moldova a anunțat despre lansarea licitației internaționale privind selectarea companiei ce va efectua lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni, cu o lungime de circa 11 km, pe teritoriul Republicii Moldova, și a stației de măsurare a gazelor. Potrivit unui comunicat emis de minister, oferta este deschisă tuturor persoanelor juridice, fie individual, fie într-un consorțiu, creat de una dintre țările Uniunii Europene, precum și organizațiilor internaționale.

Potențialii participanți trebuie să îndeplinească o serie de criterii, în special, să dețină o licență pentru construcția de conducte de gaz cu o presiune de 55 bar, tot personalul executantului trebuie să aibă licențe de specialitate, permisiune pentru construcția de conducte de gaz. Angajații-cheie trebuie să aibă cel puțin 5 ani de experiență și calificare corespunzătoare în domeniul de lucrări similare celor din cadrul acestui proiect.

Companiile trebuie să aibă în arsenal cel puțin o finalizare cu succes a unui proiect de acest tip, să dețină echipamentele, materialele, resursele umane și financiare necesare pentru a efectua cel puțin 70% din valoarea contractului cu resurse proprii etc. Cîștigătorul licitației va trebui să prezinte la semnarea contractului garanția de execuție în valoare de 5% din valoarea contractului.

În cazul în care cîștigătorul licitației nu va fi în măsură să ofere o astfel de garanție, contractul va fi anulat, iar noul contract poate fi semnat cu următorul pretendent din lista participanților la licitație. Licitația se efectuează în conformitate cu legislația Uniunii Europene. Termenul limită de aplicare este 22 iulie 2013. Ofertele trebuie depuse la Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor în Energetică a Republicii Moldova (Moldova Energy Project Implementation Unit, MEPIU). Textul integral al Anunțului privind lansarea licitației internaționale poate fi găsit pe site-ul www.mepiu.md, precum și al Ministerului Economiei.

Amintim că gazoductul Iași-Ungheni va conecta rețelele de gaze ale României și Republicii Moldova și va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime de 43,2 kilometri, dintre care circa 11 kilometri pe teritoriul țării noastre. Construcția gazoductului are drept scop consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, precum și diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав