Cutremure stiri: 507

Oferte de odihnă la taberele peste hotare pentru elevii moldoveni

16 mai. 2017,, 16:20   Societate
2362 0

Elevii moldoveni, care vor să cunoască noi culturi şi să înveţe limbi străine, pot alege şi în acest an o vacanţă la taberele din străinătate.

Cele mai căutate destinaţii rămîn România, Bulgaria şi Grecia, acolo unde preţul pentru o săptămînă este, în medie, de 200 de euro.

Pentru a îmbina mai bine studiile şi turismul, tinerii pot alege taberele de la munte şi cele de pe litoral.

În taberele din Bulgaria şi Ucraina preţul pentru o vacanţă de şapte zile este de 180 de euro. Cu 20 de euro mai scumpe sînt biletele în centrele din România, iar pe litoralul Greciei, de exemplu, la o tabără internaţională preţul pentru o săptămînă ajunge la 250 de euro.

"În preţ este inclus, transportul cu autocarul, cazarea 7 nopţi, 8 zile, mîncarea trei ori pe zi, plus încă două mese uşoare. Dacă vorbim de tabere montane atunci copii au drumeţii montane, au tot felul de ctivităţi, cum să aranjeze un camping, un cort", a comunicat directorul unei agenţii de turism, Ion Curmei.

Cei care sînt în căutarea unei profesii în Europa şi vor să-şi aprofundeze cunoştinţele de limbă engleză pot alege taberele de profil din Marea Britanie.

Preţul pentru o săptămînă este de 700 de euro, iar un curs de instruire în cluburile sportive din Regatul Unit costă o mie de euro.

"Tinerii fac cursuri de engleză cam 20 de ore pe săptămînă, interacţionează cu foarte mulţi tineri din diferite ţări. Mai sînt şi tabere cu cursuri de fotbal la cluburile cu renume mondial", a afirmat reprezentantul unei agenţii de turism, Mihai Ceban.

"Taberele de odihnă din străinătate sînt mai frumoase şi acolo este mai interesant. Ai posibilitatea să cunoşti alţi copii şi să le înveţi limba".

Unii părinţi spun că în străinătate taberele oferă activităţi mult mai interactive şi excursii inedite.

"Sînt condiţii frumoase, europene. Sînt foarte multe activităţi, în afară de activităţile de bază. Învaţă şi limba engleză, le este mai uşor să comunice între ei".

"Depinde de vîrsta copilului, depinde de anturaj, adică de profesorii care îi însoţesc, dar în linii generale este o experienţă pozitivă".

În 2016, în taberele de peste hotare s-au odihnit aproximativ două mii de tineri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав