Cutremure stiri: 505

Apel de a ieși din zona Euro de pe cupola Bazilicii Sf. Petru din Vatican

21 mai. 2013,, 10:21   Externe
3008 0
Foto: ruvr.ru
Antreprenorul italian Marcello Di Finizio (47 de ani), care a urcat marţi pe cupola Bazilicii Sf. Petru din Vatican, a coborît numai după 30 de ore de la începerea acţiunii sale de protest faţă de planurile guvernului italian, care intenţionează să scoată la licitaţie concesionarea plajelor pînă în 2015, în conformitate cu o directivă europeană, transmite mir24.tv cu referire la Corriere della Sera.

Omul de afaceri a coborît abia miercuri seara, în jurul orei locale 20:30, de pe cupola bazilicii, unde a petrecut exact 28 de ore, la o înălţime de 130 de metri înălţime.

Protestatarul este proprietarul unuia dintre barurile de pe o plajă din Trieste şi închiriază umbrele şi şezlonguri. Prin acţiunea sa, el a încercat să protesteze împotriva deciziei guvernului de a scoate la licitaţie această activitate comercială pentru că riscă să rămînă fără afacere. El a atras atenţia trecătorilor cu ajutorul unei pancarte pe care scria „Ajutor! Ajunge Monti! Ajunge Europa! Stop corporaţiilor transnaţionale!”

În direct la Sky TG 24, italianul condiţionase coborîrea de pe edificiu numai dacă guvernul promite să convoace o întîlnire cu reprezentanţii afacerilor din branşa sa. Cît timp s-a aflat pe cupolă, Marcello Di Finizio a vorbit la telefon cu doi miniştri ai guvernului condus de premierul Mario Monti, care şi-au exprimat dorinţa de a se întîlni cu el în cazul în care coboară.

Jandarmii Vaticanului au fost cei care au contribuit la coborîrea protestatarului şi l-au predat autorităţilor italiene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав