X 
Cutremure stiri: 506

Șelin, supărat pe Voronin

21 mai. 2013,, 17:20   Politică
6418 2
Foto:actualitati.md
Partidul Social Democrat din Moldova (PSD) face apel către deputații PCRM, dar și către membrii de rînd ai PCRM, să insiste ca conducerea partidului să se dezică de înțelegerea cu PLDM, PDM și PL de a anunța stare excepțională în țară.

Social democrații sînt îngrijorați că, în cazul în care șeful statului declară situație excepțională, în țară vor fi limitate drepturile cetățenilor la întruniri și mitinguri împotriva actualei guvernări. Astfel, va fi imposibilă organizarea adunării tuturor creștinilor, preconizată peste o lună, împotriva legii egalității șanselor.

“În asemenea situație, controlul puterii pe deplin va trece în subordinea președintelui Timofti, care s-a remarcat ca o persoană ce activează împotriva interesului național și al propriului popor, precum și în subordinea Partidului Liberal Democrat din Moldova, care, la moment, conduce puterea executivă”, susțin social democrații.

De asemenea, PSDM acuză PCRM că s-a dezis de lupta comună împotriva componentelor AIE , preferînd să intre în cîrdășie cu PLDM, iar ulterior și cu PDM.

PCRM consideră că instituirea situației excepționale este ultima soluție democratică eficientă capabilă să salveze ordinea constituțională și respectarea drepturilor omului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав