X 
Cutremure stiri: 506

Renault a construit un Twingo de 320 CP: Twin'Run Concept

24 mai. 2013,, 16:31   Ştiri Auto
1757 0

Foto: Renault

Renault va aduce la Marele Premiu de la Monaco o versiune V6 a lui Twingo. Motorul de 320 CP, inspirat din cel al lui Megane Trophy, este montat central şi animează conceptul Twin'Run.

Renault a dezvoltat un concept fantezist pe baza lui Twingo, numit Twin'Run. Modelul prezintă un şasiu tubular, preluat direct din motorsport, echipat cu o versiune modificată a motorului lui Megane Trophy, care dezvoltă acum 320 CP. Deşi nu va da naştere niciunui model de serie, conceptul Twin'Run de la Renault va influenţa aspectul exterior al următoarelor citadine de la Renault. Francezii au dezvoltat conceptul cu asistenţa celor de la Tork Engineering/Poclain Vehicules, o companie specializată în şasiuri de competiţie.

"Twin'Run este un cocktail de energie, pasiune şi spirit atletic, amintind de modelele de competiţie emblematice de la Renault. La fel ca fratele său geamăn, Twin'Z, conceptul unei citadine elegante, Twin'Run arată că personalizarea este noua strategie de la Renault", a declarat Laurens van den Acker, şeful de design al Renault.

Motorizarea V6 a lui Renault Twin'Run Concept are o cilindree de 3.498 centimetri cubi şi livrează 320 CP la 6.800 rpm. Cuplul maxim este de 380 Nm şi este atins la 4.850 rpm. La fel ca în cazul modelelor de competiţie ale constructorului francez, transmisia este o cutie secvenţială Sadev cu şase trepte. Motorizarea este montată central şi prezintă o serie de elemente speciale inspirate din motorsport, cum ar fi sistemul de răcire cu tubulatură din aluminiu şi sistemul de aerisiri montate în fantele laterale montate în spatele portierelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав