Cutremure stiri: 506

Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru Europa la Chișinău

5 iun. 2017,, 09:43   Capitala
1912 0

Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rfai, vine astăzi la Chişinău, unde va participa la reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru Europa.

În prima zi a vizitei, Taleb Rfai, împreună cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi directorul general al Agenţiei Turismul a Republicii Moldova, vor planta puieţi în scuarul Catedralei din Capitală.

Mîine, secretarul general al OMT se va întîlni cu reprezentanţi ai autorităţilor de turism din Europa.

În data de şapte iunie, oficialii vor vizita Rezervaţia cultural-naturală "Orheiul-Vechi".

Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lîngă Organizaţia Naţiunilor Unite are scopul de a intensifica comunicarea dintre statele europene şi de a dezvolta şi valorifica domeniul turismului.


Turismul a devenit tot mai popular în ultimii ani în ţara noastră. Atît turiștii moldoveni, cît și cei străini, aleg să-și petreacă zilele de odihnă în agropensiunile din țară. Cel mai des, ţara noastră este vizitată de către cei veniţi din România, Ucraina, Rusia şi Italia.

Unele din principalele atracţii turistice pentru vizitatorii ţării noastre sînt beciurile de la Cricova, Mileştii Mici şi Purcari, unde sînt păstrate printre cele mai mari colecţii de vinuri din lume.

O altă destinaţie aleasă de cei mai mulţi dintre turişti este Complexul "Orheiul Vechi". Vizitatorii sînt atraşi de mănăstirile înconjurate de stînci.

Şi lăcaşele sfinte din Moldova se numără printre atracţiile favorite ale vizitatorilor. Cel mai mult, turiştii aleg să meargă la mănăstirile Căpriana, Curchi, Saharna şi Ţipova.

De asemenea, printre cele mai vizitate obiective turistice din ţara noastră sînt Conacul "Manuc Bey" din raionul Hînceşti, castelul Mimi, dar şi rezervaţia Pădurea Domnnească.

Turiştii sînt ademeniţi de fauna şi flora bogată a rezervaţiei.

Şi unele sărbători organizate în Moldova atrag tot mai mulţi vizitatori străini. În ultimii ani, a crescut numărul străinilor care vin să participe la Ziua Naţională a Vinului, dar şi la diverse festivaluri tematice.

Chiar dacă în ultimii ani, turismul din ţara noastră a înregistrat o continuă dezvoltare, totuşi, rămîn actuale unele probleme cu care se confruntă acest sector. Moldova nu-şi poate dezvolta potenţialul în acest sens pentru că drumurile care duc spre majoritatea obiectivelor turistice sînt distruse, iar în preajma acestora nu sînt amenajate blocuri sanitare şi coşuri pentru gunoi.

Anul trecut, ţara noastră a fost vizitată de peste trei milioane de turişti, cu aproape 20 la sută mai mult decît în 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав