Cutremure stiri: 505

În timpul vizitei lui Ianukovici la Putin au fost luate decizii imprevizibile – experți

27 mai. 2013,, 16:03   Externe
7285 1
Foto: ykt.ru
Vladimir Putin s-a întîlnit duminică la Soci cu Victor Ianukovici, făcîndu-i pe jurnaliștii ruși și ucraineni să ghicească ce s-a discutat aproape cinci ore și la ce înțelegeri s-a ajuns. Serviciile de presă ale celor doi președinți au comunicat doar cele discutate la începutul dialogului – chestiuni protocolare. Restul a rămas sub lacăt, de aceea reprezentanții mass-media au apelat la ajutorul experților.

În primul rînd, experții au atras atenția asupra faptului că vizita lui Ianukovici a fost neașteptată. Opinia publică a aflat despre vizită abia duminică dimineața, cu patru ore înainte de plecarea președintelui ucrainean, cu toate că ambasadorul rus de la Kiev, Mihail Zurabov, a menționat că această vizită ar putea avea loc la sfîrșitul săptămînii, fără a preciza data.

”Istoria recentă a Ucrainei arată că asemenea vizite neașteptate ale președintelui Ucrainei deseori se încheie cu decizii imprevizibile. Dacă a fost necesară o întrevedere tete-a-tete, înseamnă că este vorba despre bani grei”, a declarat pentru publicația ”Kommersant Ucraina” vicedirectorul Centrului de Cercetări Economice și Politice ”Razumkov”, Valeri Cealîi. Potrivit expertului, cel mai probabil este vorba despre soarta sistemului de transportare a gazelor naturale a Ucrainei, condițiile de obținere a statutului de observator în cadrul Uniunii Vamale și participarea Rusiei la privatizarea întreprinderilor ucrainene.

”Faptul că vizita a fost una neașteptată și s-a produs duminică denotă că nu a fost o întrevedere ordinară”, consideră publicația ucraineană ”Segodnea”. În opinia politologilor intervievați de publicație, întrevederea de la Soci reprezintă o etapă finală a negocierilor privind statutul Ucrainei în Uniunea Vamală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав