X 
Cutremure stiri: 507

Guvernul va investi într-un nou sediu pentru Procuratura din Bălți

13 iun. 2017,, 17:32   Politică
1823 0

Guvernul a aprobat în ședința de ieri, 12 iunie curent, proiectul care prevede alocarea din fondul de rezervă a sumei de 10 374 000 lei pentru achiziţionarea unui sediu nou pentru Procuratura din municipiul Bălţi.

Proiectul de hotărîre nominalizat a fost elaborat de către Cancelaria de Stat la solicitarea Procuraturii Generale.

Scopul achiziţionării imobilului nominalizat este asigurarea unui proces coerent de implementare a reformei instituţionale a Procuraturii Generale prin optimizarea administrării, gestionării şi utilizării patrimoniului public. Procuratura Generală propune amenajarea unui sediu comun pentru amplasarea tuturor procuraturilor de specialitate din mun. Bălţi.

Noul sediu va fi amplasat pe strada Păcii, 21 din mun. Bălţi. Potrivit ZdG, este vorba despre fostul sediu al Băncii Comerciale „Banca Socială” S.A. (BS), instituție bancară, care în prezent se află sub supraveghere specială, fiind în proces de lichidare, după ce a fost implicată în „furtul secolului”.

Clădirea și terenul pe care aceasta este amplasată au fost scoase la licitație încă în 2015, dar nu și-au găsit un cumpărător. Atunci, prețul afișat de către instituție constituia 13 milioane de lei. În februarie curent, construcția administrativă cu suprafața totală 1 937,3 m.p., garajul (213,4 m.p.) și teren ul aferent (0,3222 ha) au fost propuse din nou spre vînzare. De această dată, instituția aflată în proces de lichidare a afișat prețul de 10 374 250 de lei.


Suma va ajunge în bugetul statului. La aproape trei ani de la criza din sectorul bancar, autoritățile au recuperat din vînzarea activelor celor trei bănci 963 de milioane de lei.

Potrivit datelor cadastrale, BC „Banca Socială” SA este proprietar al terenului din anul 1999, în baza unui contract de vînzare-cumpărare, pe cînd imobilul a fost privatizat în 2000.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав