Cutremure stiri: 501

În aeroporturile SUA verificarea pașapoartelor va fi înlocuită cu scanarea amprentelor

17 iun. 2017,, 01:30   Externe
1632 2

Administrația pentru Securitatea Transportului (TSA) a SUA a început testarea unui nou sistem de determinare a identității pasagerilor companiilor aeriene, care înlocuiește procedura de verificare a documentelor prin scanarea amprentelor digitale. Acest lucru scrie în comunicatul instituției.

Un astfel de sistem a fost lansat în regim de testare în Aeroportul Atlanta (Georgia) și portul aerian Denver (Colorado). Se presupune că pasagerul va furniza TSA datele biometrice. La aeroport amprenta sa digitală va fi scanată și verificată, dacă se potrivește cu informațiile din baza de date a instituției.

După cum au explicat reprezentanții TSA, în viitor această tehnologie urmează să înlocuiască tradiționalul control al pașapoartelor și tichetului de îmbarcare. Acest lucru va contribui la accelerarea procesului de înregistrare și reducerea cozilor la aeroporturi.

Sistemul de control biometric va fi testat în porturile aeriene din SUA timp de patru săptămîni, menționează portalul AirLive. Voluntarii sînt invitați să participe la testare.

Anterior s-a comunicat că pasagerilor aeroportului Dubai li s-a permis să folosească în loc de pașapoarte în cadrul controlului o aplicație specială pentru smartphone, precum și să scaneze amprentele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав