Cutremure stiri: 504

Expert: Prioritățile Guvernului Leancă sînt ambițioase

31 mai. 2013,, 18:10   Politică
20437 4
Foto : tribuna.md
Programul de activitate al noului Guvern în frunte cu Iurie Leancă este concret și ambițios. Opinia aparține analistului politic Oazu Nantoi, care apreciază înalt în special decizia acestuia de a continua parcursul european al R. Moldova.

În opinia lui Oazu Nantoi, programul prezentat este unul realizabil, doar că rezultatele acestuia depind în mare măsură de Parlament. ”Este un program concret și destul de ambițios. Mi-a produs impresii pozitive. În calitatea mea de cetățean al R. Moldova, pe mine cu adevărat mă interesează ca parcursul european al R. Moldova să devină unul ireversibil. Noi prea mult timp am ratat cu anticomuniștii și comuniștii, care în egală măsură erau impotenți în ceea ce privește edificarea unui stat de drept și deschiderea spre comunicare cu UE”, a precizat Nantoi.

Cît despre componența noului Guvern, acesta a ales să vorbească doar despre prim-viceministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. ”Despre noua componență a Guvernului eu nu am nicio părere, cu excepția doamnei Gherman, care cred că va fi un ministru eficient. Și sper că domnul Leancă va aduce o altă tonalitate de comunicare la reușitele din interiorul Guvernului. Totul în continuare va depinde de nivelul de responsabilitate al acelora care au votat Guvernul”, a menționat Oazu Nantoi.

Totodată, analistul crede că tensiunile dintre membrii noii Coaliții pro-europene n-au dispărut. ”Dar sper că ei au conștientizat că s-au compromis în fața propriilor alegători și eventualele alegeri anticipate ar fi însemnat pentru ei moarte politică. Sper că acest sentiment va disciplina comportamentul lor”, a adăugat Oazu Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав