X 
Cutremure stiri: 506

Jucării periculoase pentru sănătatea copiilor

4 iun. 2013,, 09:20   Societate
3271 0
Foto: medshot.ru
Inspectorii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor au pornit în razie prin mai multe centre comerciale din Chișinău în scopul depistării jucăriilor periculoase pentru sănătatea copiilor. Primele concluzii sînt de-a dreptul îngrijorătoare: experții au găsit încălcări grave ale normelor elementare de securitate.

Astfel, în mai multe cazuri, s-au găsit jucării cu margini ascuțite, care pot provoca leziuni grave și care au un miros înțepător, iar asta semnalează o componență chimică dubioasă. De asemenea, s-au găsit și jucării care au părți ușor detașabile și care prezintă riscul de a fi înghițite de micuți. Și materialele din care sînt confecționate jucăriile prezentă risc de sufocare.

Amintim că acestea trebuie să treacă un examen organoeleptic înainte de a fi puse în vînzare și trebuie să aibă declarații de conformitate și rapoarte ale testărilor de laborator.

Toate jucăriile care pot pune în pericol viața copiilor vor fi înlăturate din rețelele comerciale de către Agenția pentru Protecția Consumatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав