X 
Cutremure stiri: 505

PROTESTELE din Turcia

4 iun. 2013,, 10:31   Externe
2675 0
Foto: libertatea.ro
Manifestanțiile anti-guvern au continuat, azi-noapte, atît la Istanbul, cît și în capitala Turciei, Ankara, potrivit AFP.

La Istanbul, poliţiştii au tras zeci de grenade cu gaze lacrimogene pentru a disloca din cartierul Gümüssuyu (partea europeană) aproximativ 500 de manifestanţi ce au ridicat baricade şi au aprins focuri, potrivit unor martori şi unor posturi de televiziune.

Pe de altă parte, una dintre cele mai importante cofederații sindicale din Turcia a îndemnat la declanșarea, începînd de astăzi, a unei greve de două zile pentru a denunţa recurgerea statului la "teroare" împotriva protestatarilor.

Nu în ultimul rînd, ieri au apărut și primele informații despre decesele provocate de confruntările violente din protestatari și forțele de ordine, ce au avut loc în ultimele cinci zile.

Potrivit Uniunii Medicilor Turci, un tînăr de 20 de ania fost ucis duminică seara, la Istanbul, de o maşină care a intrat în mulţime.

Cel de-al doilea deces, al unui bărbat de 22 de ani, a fost confirmat de autoritățile locale din orașul Antakya. Tînărul, care făcea parte din aripa tînără a Partidul Republican al Poporului, a fost împușcat de o persoană neidentificată și a murit, ieri, la spital.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав