Cutremure stiri: 502

Pericol de scăldat. Apa și plajele lacurilor din capitală sînt poluate

8 iun. 2013,, 10:00   Societate
3293 2
Foto : geolocation.ws
Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din Municipiul Chişinău atenționează populația că apa și plajele lacurilor din capitală este poluată, relatează NOI.md.

Urmare a investigaţiilor de laborator, în apa lacurilor „Vatra”, „Valea Morilor” şi „Rîşcani” s-au depistat coli, bacterii lactozopozitive etc., iar în apa lacului „Valea Morilor” s-au depistat depăşiri ale nivelului de poluare de 4 ori cu enterococi.

În probele de nisip prelevate de pe plajele lacurilor ,,Valea Morilor” şi „Rîşcani” au fost depistate ouă de helminţi Toxocara canis, iar în nisipul de pe plajele lacurilor ,,Valea Trandafirilor” şi ”Rîşcani” au fost depistate depăşiri ale Titrului / Bacililor Coli.

Specialiștii în domeniu susțin că doar apa din rîul Nistru şi nisipul de pe plajă din zona de recreere „Parcul Nistrean” corespunde cerinţelor sanitaro-igienice în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав