Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Tinerii cîștigători de la Cronograf: ”Sîntem impresionați”

8 iun. 2013,, 12:32   Showbiz
3050 0
Foto : noi.md
Cronograf, cel mai important festival de film documentar din Moldova, și-a desemnat cîștigătorii săptămîna aceasta. Marele Premiu, în valoare de 1500 de euro, a fost cîștigat de tînărul regizor din Moldova, Ion Donică, pentru lucrarea ”La marginea pădurii”.

”Premiul luat chiar a fost o surpriză enormă. Eu speram să iau ceva un premiu sau măcar o mențiune, dar chiar Premiul Mare… nici prin gînd nu mi-a trecut. Am avut emoții mari, nici nu știam ce să vorbesc. A fost o senzație de neuitat. Acum, vreau să mă concentrez la lucrarea mea de master, dar în paralel, poate mai găsesc vreun subiect pentru un film documentar. Unele dintre lucrările mele le găsiți pe site-ul meu - www.johndonica.com. De fapt, pe site am doar fotografii. De fotografie am fost pasionat mai devreme și am mai multe lucrări decît în cinematografie. Dar, totul abia începe”, a spus Ion Donică.

Printre cîștigători am găsit-o și pe tînăra regizoare Ilinca Stînca. Ea a luat locul trei la secțiunea ”producții locale”, unde au participat doar filme moldovenești.”Eu sînt mulțumită de locul pe care l-am luat. De fapt, am participat nu pentru ca să cîștig ceva, dar ca să văd filmul meu pe marele ecrane. Pentru că eroul principal al filmului este tatăl meu, îmi doream, chiar pot spune că visam ca el să asiste la proiecție și să se mîndrească într-un fel cu mine și cu ceea ce am făcut. A fost o experiență tare plăcută. Acum îmi doresc să fac mai multe filme documentare”, a mărturisit tînăra regizoare.

Regizorul moldovean Victor Bucătaru a luat premiul la ”cadRO” cu filmul ”Masacrul inocenților”. La Festival au fost prezentate, în total, peste 50 de pelicule din 25 de ţări. FIFD CRONOGRAF este singurul festival internaţional de film documentar din Moldova, lansat în 2001 şi organizat anual de către OWH Studio. Festivalul este o ocazie unică pentru cinefilii din Chișinău de a vedea documentare de calitate, participante și premiate la festivaluri internaționale din întreaga lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?