X 
Cutremure stiri: 502

Sensuri giratorii provizorii la alte două intersecții din capitală. Vezi care

10 iun. 2013,, 12:06   Societate
4028 4
Фото: noi.md
La intersecțiile străzilor Alecu Russo cu Nicolae Dimo și Mihail Sadoveanu urmează în timpul apropiat să fie instalate sensuri giratorii provizorii. Propunerea aparține primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a fost făcută astăzi în cadrul ședinței serviciilor municipale în contextul rezultatelor pozitive înregistrate urmare a experimentului de la intersecția bulevardului Moscovei cu străzile Alecu Russo și Bogdan Voievod.

Potrivit vicedirectorului Direcției generale transport public și căi de comunicație Vitalie Butucel, la intersecția bulevardului Moscovei cu străzile Alecu Russo și Bogdan Voievod urmează a fi instalat un sens giratoriu permanent. ”Rezultatele sînt sută la sută pozitive. Avem fluidizare a traficului chiar din prima zi pe străzile Alecu Russo, Bogdan Voievod și bulevardul Moscovei. Puțin este mai problematic pe strada Kiev. Acest sens giratoriu provizoriu trebuie demontat și inițiată procedura de instalare a unuia permanent”, a precizat Vitalie Butucel.

În context, Dorin Chirtoacă a solicitat să fie experimentate sensuri giratorii provizorii și la intersecțiile străzii Alecu Russo cu străzile Nicolae Dimo și Mihail Sadoveanu. ”Dacă la o intersecție aglomerată precum este cea de pe bulevardul Moscovei cu străzile Bogdan Voievod și Alecu Ruso situația este pozitivă, cu atît mai mult la acestea două. Dacă experimentele vor arata rezultat pozitiv, înseamnă că vom merge la sensuri giratorii și la aceste două intersecții”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că sensul giratoriu instalat provizoriu la intersecția dintre bulevardul Moscovei și străzile Bogdan Voievod și Alecu Russo a fost testat timp de o săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав