Cutremure stiri: 501

Dodon inițiază audieri ample cu privire la utilizarea asistenței financiare a UE

11 iul. 2017,, 14:18   Politică
2353 4

În această toamnă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, preconizează inițierea unor audieri ample, inclusiv în Parlament, la subiectul asistenței financiare și tehnice acordate de UE Republicii Moldova în ultimii ani, relatează NOI.md.

Declarația în cauză a fost făcută de șeful statului la întrevederea cu comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Johannes Hahn, menționînd că el este pentru transparența cheltuielilor în Moldova a asistenței financiare a UE, cetățenii Republicii Moldova trebuie să cunoască unde și cum au fost cheltuiți banii.

Discutînd despre sprijinul financiar acordat Republicii Moldova din partea UE, președintele țării a ținut să accentueze că acest sprijin trebuie să fie monitorizat minuțios, astfel încît banii să fie utilizați strict conform destinației, ca ajutorul acordat să aibă un impact pozitiv asupra cetățenilor, și să nu poarte un caracter geopolitic.

Șeful statului a subliniat, de asemenea, că guvernarea trebuie să realizeze reforme, și nu să se ocupe de șantajul politic sau geopolitic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав