X 
Cutremure stiri: 501

Politia antirevolta a preluat controlul asupra Pietei Taksim, folosind grenade lacrimogene si tunuri cu apa

11 iun. 2013,, 10:36   Externe
2253 1
Foto : lenta.ru
Zeci de politisti antirevolta, urmati de vehicule blindate prevazute cu tunuri de apa, au luat marti cu asalt Piata Taksim, la Istanbul, centrul miscarii de protest impotriva Guvernului care afecteaza Turcia de 12 zile, transmite AFP. Politistii, utilizand la scara larga grenade lacrimogene, au luat cu asalt baricadele ridicate de manifestanti pe anumite bulevarde ce duc spre piata, dar nu se indreptau spre Parcul Gezi, adiacent pietei, unde sute de protestatari si-au instalat corturi. In momentul respectiv, in piata se aflau cateva grupuri dispersate de manifestanti. Potrivit agentiilor de presa, autoritatile au preluat controlul asupra Pietii Taksim.

Guvernatorul Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu, a dat asigurari ca obiectivul operatiunii nu este acela de a alunga protestatarii din parcul Gezi.

"Intentia noastra este de a indeparta semnele si desenele de pe statuia lui Ataturk si de pe Centrul Cultural Ataturk. Nu avem un alt obiectiv", a scris guvernatorul pe Twitter. "Parcul Gezi si Taksim nu vor fi atinse. Incepand din aceasta dimineata, sînteti incredintati fratilor vostri politisti", a adaugat guvernatorul, indemnandu-i pe manifestanti "sa se fereasca de posibile fapte" ale unor provocatori.
Numerosi tineri s-au dispersat pe strazile in apropierea Pietei Taksim si au ripostat aruncand cu pietre si cu cocteiluri Molotov spre politisti, care au inceput sa utilizeze tunurile cu apa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав