X 
Cutremure stiri: 502

Experți: Inițiativa lui Șevciuc nu-și are originea la Tiraspol

12 iun. 2013,, 09:00   Politică
3837 0
Foto : blogspot.com
Semnarea de către liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuc, a Legii privind frontiera de stat are drept scop tensionarea relațiilor dintre Chișinău și pretinsele autorități transnistrene. De această părere sînt experții Valeriu Ostalep și Vasile Croitoru, care au declarat ieri în cadrul unei emisiuni la publica TV că în spatele acestei inițiative s-ar ascunde Federația Rusă.

Politologul Vasile Croitoru susține că inițiativa lui Șevciuc nu-și are originea la Tiraspol. ”Observăm că comportamentul autorităților de la Tiraspol practic nu se deosebește de ceea ce a fost anterior administrației Șevciuc. Administrația de la Tiraspol este acel actor care îndeplinește întocmai acele acțiuni care ar trebui să vină din partea Federației Ruse. Eu cred că ceea ce se întîmplă la momentul de față și cu Varnița și cu Tighina sînt niște intenții ce nu-și au originea de la Tiraspol…”, ‒ a specificat Valeriu Croitoru, lăsînd să se înțeleagă că din Federația Rusă.

În context, fostul vice-ministru de externe, Valeriu Ostalep, a subliniat că această lege vine să tensioneze relațiile cu Chișinăul, fapt pentru care el recomandă autorităților centrale să-și concentreze eforturile pe discuțiile cu Federația Rusă. ”Noi știm că problema transnistreană trebuie discutată cu Moscova, dar cîte discuții am avut noi cu Federația Rusă în ultimii patru ani? Niciuna. Cine trebuie să meargă la Moscova și să vorbească? Primele persoane din stat, care nu fac asta. Ei pur și simplu nu știu ce să facă. Chișinăul nu poate formula două propoziții”, ‒ a precizat Valeriu Ostalep.

Legea cu privire la frontiera de stat a fost semnată de către Evghenii Sevciuk luni, 10 iunie. Potrivit documentului, "frontiera de stat nu poate fi schimbată de către ţările vecine în mod unilateral", iar protecţia frontierei de stat se efectuează de către organele abilitate ale regiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав