X 
Cutremure stiri: 505

Stoianoglo: „Statutul de neutralitate este singura cale de soluționare a problemei transnistrene”

19 sep. 10:15   Politică
11 ore in urma 1798 2

Republica Moldova trebuie să devină un furnizor de securitate în regiune și să vină cu inițiative de pace, iar statutul său de neutralitate va permite evitarea implicării în conflicte și este unica cale de soluționare a problemei transnistrene.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md

Potrivit acestuia, noi trebuie să facem tot posibilul pentru a nu fi implicați în acest conflict, pentru a nu deveni un spațiu pentru dislocarea bazelor militare străine sau o zonă de tranzit pentru armament, echipamente etc.

”Moldova trebuie să devină un furnizor de securitate în regiune. Trebuie să venim cu inițiative de pace și de încetare a focului. Problema securității este extrem de importantă pentru noi și trebuie să consolidăm și să promovăm ideea neutralității, deoarece doar un statut ferm de neutralitate ne va permite să evităm implicarea în conflicte și e singura cale de soluționare a problemei transnistrene”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.

48
3
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав