Cutremure stiri: 507

Pericol de inundații în Moldova nu există deocamdată

12 iun. 2013,, 16:10   Societate
2698 0
Foto : moldovenii.md
In timp ce Europa de Vest se confruntă cu inundații de proporții, situația pe rîurile din Moldova nu prezintă pericol, susțin colaboratorii Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

"Datele de la posturile noastre, precum și cele din Ucraina și România, arată că pe rîurile Nistru și Prut nu există pericol de inundații. Nivelul apei aici a crescut, dar este sub limita admisibilă. În cursul superior al acestor rîuri, pe teritoriul Ucrainei, ploi abundente nu au căzut și deja are loc retragerea apei. În ce privește apele Dunării, nivelul lor se ridică. Potrivit prognozelor, pînă la 18 iunie, nivelul apei din acest rîu va crește cu o jumătate de metru. Apele Dunării se umflă și se scurg în gura de vărsare a rîului Prut. În momentul de față, se simte un mic efect, dar el nu este periculos", a declarat pentru NOI.md colaboratorul Direcţiei hidrologie a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Veaceslav Gherghelegiu.

Experții susțin că situația viitoare pe rîuri va depinde de condițiile meteorologice. Potrivit prognozelor meteorologice, precipitațiile în Moldova vor continua pînă la sfîrșitul săptămînii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав