X 
Cutremure stiri: 502

Nicolae Platon: ”La un turist venit în Moldova, 12 pleacă peste hotare”

13 iun. 2013,, 17:43   Societate
4808 1
Foto : jurnal.md
Agenția de Turism își face planuri mari de viitor. Directorul acesteia, Nicolae Platon, a venit astăzi cu mai multe priorități pentru anul 2013-2014.

Agenția își propune să simplifice procedurile de inițiere a unei afaceri în turismul local, astfel, să fie deschise mai multe pensiuni agro-turistice. La moment, în toată țara sunt doar 18 pensiuni.

Platon mai spune că vor dezvolta politici de atragere a turiștilor în Moldova. ”Vrem să atragem cît mai mulți turiști, pentru că balanța turistică este una negativă. La un turist care vine în țara noastră, avem 12 care pleacă.

Mai mult, se pare că timp de 8 ani, Agenția de Turism nu a atras niciun grand și nici nu a dezvoltat proiecte de investiție. ”Vrem să colaborăm la nivel internațional cu organismele finanțatoare, în ceea ce ține de dezvoltarea turismului intern”, a declarat acesta.

Agenția promite să lupte și cu turismul clandestin, mai ales cu ”profesorii, care organizează diferite excursii turistice prin țară.”

Agenția intenționează să pregătească materiale promoționale și a unui spot publicitar – ”Republica Moldova, destinație turistică”, difuzat la expozițiile internaționale de turism. De asemenea, Agenția promite să organizeze anual cel puțin 4 evenimente mari de promovare a turismului și să editeze un ghid turistic al Republicii Moldova și un registru turistic.

Platon s-a referit și la studenții de la turism, spunînd: ”Calitatea studiilor lasă de dorit. Agenția vrea să evalueze curricumurile universitare și să introducă modificări”.

Prioritățile Agenției sunt structurate pe patru direcții: legislație și documente de politici, blocul economic, marketing și logistică și relații internaționale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав