X 
Cutremure stiri: 502

Google a evitat să plătească impozitul pe profit în Marea Britanie

13 iun. 2013,, 17:52   Ştiinţă şi IT
2930 0
Foto: wired.com
Gigantul IT a evitat în mod agresiv plata impozitului pe profit în Marea Britanie, iar reputaţia sa nu va fi refăcută până când compania nu va începe să achite ceea ce datorează, potrivit unui raport al unui comitet al Parlamentului de la Londra, citat de MarketWatch.

Raportul critică şi autoritatea fiscală britanică pentru lipsa de reacţie faţă de comportamentul Google şi cere instituţiei să investigheze compania.

Comitetul, din care fac parte parlamentari din principalele partide din Marea Britanie, a arătat că eludarea fiscului de către multinaţionale scoate în evidenţă probleme mai mari şi cere guvernului să întărească autoritatea fiscală şi să simplifice codul fiscal, astfel încât să fie mai puţine lacune care să poată fi exploatate de companii.

Sunt criticate și principalele firme de audit, pentru că ajută clienţii să se folosească de lacunele legislative şi să înfiinţeze structuri artificiale pentru evitarea plăţii impozitelor.

"Este clar din raport că acest comitet parlamentar vrea să vadă companiile internaţionale plătind impozite mai mari acolo unde se află clienţii lor, dar lucrurile nu funcţionează aşa în ziua de azi. Salutăm apelul ca actualul sistem fiscal să fie simplificat şi mai transparent", susține un purtător de cuvânt al companiei.

Raportul a fost publicat după ce comitetul a organizat o serie de audieri aprinse în ultimele şase luni, analizând dacă marile companii plătesc suficiente taxe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав