X 
Cutremure stiri: 506

Autorităţile RM vor identifica soluţii pentru asigurarea securităţii în regiunea transnistreană – Igor Corman

14 iun. 2013,, 12:39   Politică
2117 5
Foto : point.md
Autorităţile Republicii Moldova vor identifica soluţiile necesare pentru asigurarea securităţii în regiunea transnistreană, se arată convins preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la serviciul de presă al Parlamentului că despre aceasta spicherul a anunţat ieri, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojcov.

Părţile au abordat în cadrul discuţiilor problema reglementării conflictului transnistrean şi ultimele evoluţii înregistrate în regiunea secesionistă, avînd în vedere tensionarea relaţiilor şi îngrijorarea exprimată atît de autorităţi, cît şi de cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Igor Corman a menţionat că Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică s-a convocat în şedinţă pentru a audia informaţiile cu privire la situaţia curentă din regiunea secesionistă Transnistria, prezentate de Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Inspectoratul General de Poliţie.

Totodată, Parlamentul va organiza o şedinţă specială săptămîna viitoare pentru a examina situaţia din regiunea transnistreană. Preşedintele Parlamentului şi-a exprimat convingerea că autorităţile vor identifica soluţiile adecvate pentru a asigura un climat de securitate în regiune.

Ambasadorul Ucrainei şi-a exprimat speranţa că negocierile vizînd soluţionarea diferendului transnistrean vor avansa, iar Ucraina, ţara care deţine preşedinţia OSCE în 2013, va depune toate eforturile pentru a contribui la reglementarea paşnică a acestuia. Discuţiile au vizat şi diverse subiecte de pe agenda relaţiilor moldo-ucrainene în contextul eforturilor de integrare europeană ale celor două state vecine – Republica Moldova şi Ucraina.

Igor Corman a menţionat că un aspect important în consolidarea relaţiilor moldo-ucrainene îl constituie cooperarea pe dimensiunea parlamentară în contextul schimbului de bune practici privind europenizarea celor două state. Preşedintele Parlamentului a subliniat importanţa consolidării relaţiilor interparlamentare atît prin intermediul grupurilor de prietenie, cît şi a şedinţelor comune ale comisiilor parlamentare politică externă ale celor două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав