Cutremure stiri: 507

Rogozin amenință cu sancțiuni pe cei ce nu l-au lăsat să ajungă în Chișinău

31 iul. 2017,, 05:02  
4285 1

Dmitri Rogozin continuă declarațiile acide la adresa României, după ce autoritățile de la București au oprit avionul la bordul căruia se afla să survoleze țara.

Vicepremierul rus a declarat că Rusia va pregăti „sancţiuni speciale” împotriva celor care i-au împiedicat vizita în Republica Moldova, relatează Unimedia.info.

„Răspunsul va fi, desigur. Trebuie să se determine cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom stabili persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi speciale”, a declarat Rogozin într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24.

Rusia a protestat vineri față de decizia României de a interzice unui avion de linie pe ruta Moscova-Chișinău în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin, aflat lista cu sancțiuni a UE, să survoleze teritoriul României, calificînd aceasta drept o „provocare deliberată.

Igor Dodon şi Dmitri Rogozin urmau să participe la ceremonii în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.


Potrivit conducerii aeroportului de la Chișinău, aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Într-o primă reacție pe Twitter, Rogozin a acuzat autoritățile române că „i-au pus în pericol pe cei 167 de pasageri ai avionului S7”. „Combustibil era suficient doar pînă la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!’, a amenințat Rogozin. Ulterior, el a cerut „contramăsuri usturătoare” din partea Moscovei la adresa României și a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав