Cutremure stiri: 504

Petkov: Moldova este împărţită pe Nistru la indicaţia Bruxellesului

19 iun. 2013,, 15:43   Politică
3023 2
Foto : tribuna.md
Deputatul fracţiunii PCRM, membru al Comitetului pentru cooperare parlamentară Moldova – UE, Alexandr Petkov, a scris, marţi, 18 iunie, pe o reţea de socializare că oficialii din Bruxelles au confirmat că vor insista pe instalarea punctelor de control al migraţiei pe Nistru, relatează omg.md.

„Astăzi, la şedinţa Comitetului de cooperare Moldova – UE din Parlamentul European, directorul Serviciului European pentru relaţii Externe, Gunnar Wiegand, a declarat că UE va insista pe instalarea a şase puncte de control al migraţiei de-a lungul Nistrului. Nimeni nu trebuie să aibă dubii. Moldova este împărţită pe Nistru la indicaţia Bruxellesului”, scrie deputatul, care actualmente se află la Bruxelles, la şedinţa Comitetului de cooperare parlamentară RM-UE.

Şedinţa Comitetului pentru cooperare parlamentară Moldova - UE are loc la Bruxelles în perioada 17-18 iunie. Din componenţa Comitetului fac parte deputaţi din toate fracţiunile Parlamentului Moldovei şi ale Parlamentului European.

Marți, Ministerul rus de Externe a anunţat că Ambasadorul RM la Moscova, Andrei Galbur, a fost invitat pentru a discuta subiectul celor şase puncte de control al migraţiei de pe Nistru. Ministerul de Externe al Moldovei nu a anunţat despre întrevederea Ambasadorului Galbur cu factori de decizie din Rusia.

Autorităţile de la Tiraspol au declarat anterior că pe data de 28 martie curent au primit o scrisoare semnată de vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, prin care se anunţa că din luna mai curent la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană vor fi instalate şase puncte de control al migraţiei. Autorităţile din Moldova au explicat mai tîrziu că decizia face parte din planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав