Cutremure stiri: 501

UNHCR: Numărul de refugiați în Moldova crește anual

20 iun. 2013,, 17:40   Societate
3968 0
Foto : noi.md
Numărul de refugiați în Republica Moldova crește anual. Aceste date au fost prezentate de către reprezentanții Oficiului Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi (UNHCR) în Moldova joi – de Ziua Mondială a Refugiatului, în centrul Chișinăului.

Potrivit UNHCR, în 2011, în Republica Moldova au fost înregistrați 77 de solicitanți pentru statutul de refugiat, iar în 2012 – 177 de candidați.

Responsabilul pentru administrare și programele UNHCR în Moldova, Dumitru Lipcan, a declarat la acțiunea care s-a desfășurat în centrul orașului că "de la începutul anului au fost înregistrați în Republica Moldova 207 refugiați și 66 de candidați la obținerea acestui statut".

Potrivit lui, "cei mai mulți refugiați sînt din Siria, Armenia, Afganistan, din cauza conflictelor din aceste țări".

"Mulți străini vin să caute refugiu anume în Republica Moldova, pentru că aici e pace, dar și pentru că unii dintre ei au studiat sau au trăit aici", a spus Lipcanu.

El a menționat că "unii refugiați, după opt ani de aflare în Republica Moldova aplică pentru cetățenie, trec examenele necesare. "În prezent, în republică trăiesc cinci refugiați cu cetățenia Republicii Moldova.

Potrivit protestatarilor, campania de informare cu privire la situația refugiaților din Republica Moldova are loc deja de mai mulți ani. Oricine poate veni la 20 iunie în centrul orașului să vadă în ce fel de corturi trăiesc refugiații în țările în care se desfășoară operațiuni militare, dar și pentru a obține diverse informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав