X 
Cutremure stiri: 505

Femen au atacat președintele Franței (VIDEO)

24 iun. 2013,, 10:27   Externe
3179 0
Foto: newsru.com
Activistele mișcării Femen au realizat încă o acțiune în susținerea celor două franțuzoaice din mișcarea lor condamnate și închise în Tunisia pentru faptul că au manifestat cu sînii goi. După președintele SUA, Barack Obama, ținta extremistelor a devenit François Hollande, după cum reiese din postarea de pe site-ul mișcării.

„Numai ce două activiste Femen s-au aruncat asupra președintelui Franței, François Hollande, în timpul vizitei la cel de-al 50-lea salon aeronautic din Le Bourget, în apropiere de Paris”, - relatează site-ul.

La apropierea lui Hollande cele două militante feministe, cu sînii goi, s-au aruncat în direcția lui, strigînd "free Femen" (eliberați-le pe Femen).

Tinerele au fost încătușate și duse la poliție, transmite Reuters.

Potrivit Femen " în ziua procesului asupra celor trei sextremiste în Tunisia, două dintre care sînt franțuzoaice, Femen i-au cerut lui Hollande să întreprindă măsuri hotărîte pentru a elibera activistele din captivitatea islamică". În plus, au l-au chemat pe președintele Franței să renunțe de la vizita de lucru în Tunisia planificată pentru 4 iulie, pînă la eliberarea completă a tuturor celor patru activiști ai mișcării.

Incidentul cu Hollande s-a produs a doua zi după ce activistele Femen l-au atacat pe președintele american Barack Obama, aflat într-o vizită în Germania. Ceva mai devreme în această lună activistele Femen au organizat un protest topless împotriva președintelui belarus Alexandr Lukașenko și cancelarul german Angela Merkel.

În plus, în luna aprilie, cîteva activiste s-au dezgolit în fața cancelarului Germaniei și președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la expoziția de la Hanovra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав