Cutremure stiri: 506

Autoritățile vor introduce un nou impozit pentru turiștii moldoveni

25 iun. 2013,, 13:47   Societate
5315 3
Foto: forkids.ru
Turiștii moldoveni care vor pleca peste hotare vor trebui să achite așa-numita ”taxă de promovare”. Noul impozit va fi de circa 1 euro.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Moldova, Nicolae Platon, a comunicat pentru NOI.md că autoritățile intenționează să opereze amendamentele respective la Legea privind organizarea și efectuarea activității turistice în Republica Moldova”.

”Introducerea taxei, cel mai probabil, nu va afecta prețul pachetului turistic, deoarece ea va fi inclusă în prețul total al turului. Este posibil ca agențiile sau operatorii de turism vor achita taxa din comisionul lor pentru a cîștiga concurența”, a precizat Platon.

Banii încasați din taxa de promovare urmează să fie folosiți pentru dezvoltarea turismului intern și extern. În cazul în care amendamentele vor fi aprobate, ele vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2014. Potrivit datelor statistice oficiale, în anul 2012, peste hotare s-au odihnit circa 150 de mii de moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав