Cutremure stiri: 505

Flori ghimpate și lanțuri pentru Penitenciarul nr. 13 (FOTO)

26 iun. 2013,, 14:09   Societate
4100 0
Foto: noi.md
Reprezentanţii Amnesty International Moldova au înconjurat astăzi Penitenciarul nr.13 cu lanţuri improvizate pentru a-şi arăta nemulțumirea faţă de condiţiile de detenţie din penitenciarele din Moldova. Aceștia au cerut autorităţilor să excludă orice tip de tratament inuman şi degradant.

Directorul executiv a AIM a declarat că ”Ministerul Justiţiei şi Departamentul Instituţiilor Penitenciare trebuie să înţeleagă un lucru: cei care îşi ispăşesc pedeapsa pentru anumite infracţiuni sînt oameni, care ulterior trebuie integraţi în societate. „Educînd” aceste persoane prin tratamente inumane şi tortură, ei nu fac altceva decît să sporească numărul de condamnări ale Republicii Moldova la CtEDO, dar şi să demonstreze că sistemul în continuare e plin de mucegai şi este neputincios cînd vine vorba de respectarea drepturilor omului. Avem de a face cu un penitenciar în care cultura relelor tratamente este atît de tare înrădăcinată, încît nu ne rămîne decît să cerem ca acesta să fie închis!”

Amintim că Republica Moldova a pierdut la CtEDO în total 62 de dosare în cazuri de tortură şi tratamente inumane sau degradante şi a fost obligată să plătească circa 13 mil. lei sub formă de despăgubiri.

Ziua internațională a ONU pentru susţinerea victimelor torturii se marchează la data de 26 iunie, începînd cu anul 1997, în memoria Convenţiei ONU împotriva torturii şi altor pedepse şi tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, ce a intrat în vigoare în 1987.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав