X 
Cutremure stiri: 502

EuroNCAP: 5 stele pentru Honda CR-V şi Citroen C4 Picasso

26 iun. 2013,, 17:52   Ştiri Auto
1519 0

Foto: EuroNCAP

EuroNCAP a publicat rezultatele unei noi sesiuni de teste. De data aceasta, organismul a testat doar două modele noi, Honda CR-V şi Citroen C4 Picasso, ambele cotate cu cinci stele de siguranţă.

Specialiştii de la EuroNCAP au realizat o nouă sesiune de teste de siguranţă. De data aceasta, organismul independent a verificat doar două modele noi. Vorbim despre Honda CR-V şi Citroen C4 Picasso. Cele două modele testate au obţinut punctajul maxim – cinci stele de siguranţă. Ambele modele testate au obţinut acelaşi punctaj la protecţia pietonilor, 68%, în timp ce modelul franţuzesc a obţinut rezultate mai bune la alte capitole. Însă, după cum subliniază şi cei de la EuroNCAP, cele două modele nu sunt comparabile, nefiind încadrate în acelaşi segment.

Honda CR-V a avut un punctaj foarte bun la protecţia pasagerilor adulţi, modelul primind 93% din punctele disponibile. Pentru protecţia copiilor de la bord, modelul nipon a fost punctat cu 74%. Safety assist, capitolul care notează sistemele electronice de siguranţă, a fost notat cu 68% din punctele disponibile, deoarece limitatorul de viteză nu este oferit în standard, iar cei de la EuroNCAP estimează că acest sistem nu va fi vândut pe suficiente exemplare livrate în Europa încât să fie luat în considerare.

În cazul noului Citroen C4 Picasso, cei de la EuroNCAP au spus că modelul a fost stabil în urma impactului şi că s-a comportat bine.Singura nemulţumire a fost la impactul lateral cu un stâlp, unde reprezentanţii EuroNCAP spun că datele lor prezintă forţe puternice la nivelul coastelor, care indică un nivel slab de protecţie al acestora. Chiar şi cu această nemulţumire, modelul franţuzesc primeşte 86% din punctele disponibile la această categorie, 81% din punctele disponibile la categoria Safety Assist şi 88% din punctele disponibile pentru protecţia copiilor de la bord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав