Cutremure stiri: 506

Skoda Superb a devenit maşina oficială a preşedintelui Cehiei, Milos Zeman.

27 iun. 2013,, 13:28   Ştiri Auto
1668 0

Foto: noi.md

Skoda a livrat prima maşină destinată preşedintelui Cehiei, Milos Zeman. Este vorba despre un Superb Laurin & Klement, atent personalizat, echipat cu un motor V6 pe benzină.

Este un obicei tot mai des întâlnit ca şefii de stat să aleagă ca mijloc de deplasare, chiar şi simbolic, un automobil produs în ţara pe care o conduc. După Citroen C6 în Franţa, după Mercedes S-Klasse în Germania, după Jaguar XJ în Marea Britanie şi chiar după Dacia Duster în România, a venit rândul actualului Skoda Superb să îşi însuşească atribuţii prezidenţiale.

Constructorul ceh a înmînat oficial cheile unui Superb special creat, preşedintelui Milos Zeman. Acesta va conduce un exemplar vopsit în culoarea perlată Black Magic şi va avea un interior unde există o tapiţerie din piele maro, inserţii de plastic lucios şi scaune încălzite şi ventilate. Exemplarul oferit preşedintelui este o versiune Laurin&Klement atent personalizată.

Sub caroserie, Skoda a ascuns motorizarea sa de vîrf. Este vorba despre unitatea V6 FSI de 3.6 litri, capabilă să dezvolte 260 de cai şi 350 de Nm. Ea este însoţită de o transmisie DSG cu cu şase trepte şi de un sistem de tracţiune integrală. Ansamblul îi garantează preşedintelui o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 6.4 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав