X 
Cutremure stiri: 507

Reacția Rusiei la racheta nord-coreeană care a survolat nordul Japoniei

29 aug. 2017,, 12:30   Externe
1890 0

Rusia s-a declarat „extrem de îngrijorată” de situaţia din Coreea de Nord, denunţînd o „tendinţă spre o escaladare” a tensiunilor, după tirul de rachetă din noaptea de luni spre marţi, care a survolat Japonia, transmite News.ro.

„Vedem o tendinţă către o escaladare şi sîntem extrem de îngrijoraţi de dezvoltrea generală” a situaţiei, a declarat viceministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Riabkov.

Armata sud-coreeană a anunţat că racheta a fost lansată din apropiere de capitala nord-coreeană Phenian, cu puţin înainte de 6 ora locală (00.00 ora Romîniei) şi că a zburat 2.700 de kilometri, ajungînd la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri.

Racheta a căzut în mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneză Hokkaido.

Armata niponă nu a încercat să o doboare cînd a trecut peste teritoriul Japoniei, în jurul orei locale 6.07 (00.07 ora Romîniei), a declarat ministrul Apărări, Itsunori Onodera, precizînd că racheta s-a dezmembrat în trei bucăţi şi a căzut în apă.


Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte marţi de urgenţă, pentru a discuta noul incident.

Coreea de Nord a efectuat zeci de teste balistice sub conducerea lui Kim Jong-un, dintre care cel mai recent sîmbătă, însă lansarea de proiectile deasupra Japoniei este rară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав