X 
Cutremure stiri: 506

Grecia – cea mai populară destinație în această vară

29 iun. 2013,, 09:00   Societate
4496 0
Foto: drugoevremya.com
Pe lîngă destinațiile cele mai populare printre moldoveni – Bulgaria și Turcia – în această vară s-au adăugat alte cîteva țări care oferă vacanță pe plajă. Acest lucru este motivat, în primul rînd, de costul relativ scăzut al foilor de odihnă.

In aceasta vară, de cerere mare se bucură Grecia, a relatat pentru NOI.md președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova, Nicolae Platon. Potrivit lui, situația poate fi explicată mai ales prin apariția sezonului de zboruri charter directe din Chișinău spre Salonic. În plus, Grecia, care se confruntă cu o criză financiară, a simplificat procedura de eliberare a vizelor, creînd condiții accesibile pentru recreere. În comparație cu perioada de pre-criză, prețurile vacanțelor în această țară au scăzut cu 20-30%.

"Dacă în anii precedenți cea mai populară destinație era Turcia, în acest an mulți turiști moldoveni au preferat să descopere noi stațiuni. Asta datorită ofertelor relativ ieftine, dar și dorinței de a vedea ceva nou", a constatat Platon.

După cum susțin managerii agențiilor de turism, tot mai populară devine Spania și alte țări europene. Cu toate acestea, țările balcanice Muntenegru și Croația rămîn a fi inaccesibile din cauza complexității regimului de vize.

Prețurile pentru vacanțe în Turcia și Bulgaria, în această vară, rămîn stabile. Operatorii de turism și complexele hoteliere anunță oferte speciale, care permit reducerea prețului turului cu 10-15%

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав