X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Femeia cu auz "supersonic"

29 iun. 2013,, 04:43   Ştiinţă şi IT
4515 0
Foto: mpinteractiv.ro
O femeie din Marea Britanie suferă de o afecţiune extrem de ciudată, care face ca auzul ei să fie atît de sensibil încît poate simţi chiar şi cele mai fine sunete, scrie The Sun.

Julie Redfern susţine că poate auzi cum clipeşte, cum îi bate inima şi chiar cum îi curge sîngele prin vene.

Chiar dacă acest lucru pare mai degrabă o caracteristică a unui supererou, femeia în vîrstă de 47 de ani spune că viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

“Este extrem de frustrant să poţi auzi absolut orice”, a povestit Julie. “Ai crede că nu e nicio problemă şi poate că nici pe mine nu m-ar deranja dacă aş auzi, spre exemplu, doar şoaptele, dar nimeni nu îşi doreşte să poată auzi orice sunet produs de corpul său în permanenţă”, a adăugat aceasta.

Mai mult, Julie a renunţat să mai mănînce mere sau chipsuri, din cauza sunetelor produse în timpul mestecatului.

Potrivit sursei citate, totul a început în urmă cu şapte ani. Femeia juca Tetris cînd a auzit un sunet extrem de ciudat. După cîteva secunde, Julie şi-a dat seama că auzea, de fapt, sunetul produs de clipit şi de mişcarea globului ocular.

„A fost o senzaţie oribilă, pur şi simplu auzeam cum se mişcă – a fost foarte ciudat”, îşi aminteşte ea acum.

După mai multe investigaţii medicale, femeia a fost diagnosticată cu Sindromul de dehiscenţă a canalului semicircular superior (SDCS), boală ce apare ca urmare a unei deschideri în osul ce acoperă cel mai înalt canal semicirculat de la nivelul urechii interne.

Julie şi medicii care s-au ocupat de cazul ei cred că această afecţiune ar fi fost provocată de un grav accident de bicicletă pe care l-a suferit pe cînd avea doar 23 de ani.

Femeia este hotărîtă acum să facă tot posibilul pentru a se vindeca, astfel că deja a fost supusă unei intervenţii medicale la una dintre urechi.

“Nu aş putea să mai fac faţă acestei afecţiuni pentru încă 40 de ani, şapte mi-au fost de ajuns”, a spus ea. “Ştiu că atunci cînd voi fi operată şi la cealaltă ureche, mă voi putea considera vindecată – dar cine ştie? Poate că îmi va fi dor să pot auzi toate acele sunete ciudate”, a adăugat Julie în cele din urmă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?