Cutremure stiri: 505

Parisul și Berlinul cer explicaţii Washingtonului în legătură cu scandalul interceptărilor

1 iul. 2013,, 03:45   Externe
3799 1
Foto: tengrinews.kz
Ministerul de Externe al Franței a cerut explicații Statelor Unite pe marginea dezvăluirilor făcute în presă, potrivit cărora Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA) a interceptat instituțiile Uniunii Europene de la Washington și New York.

"Franța a cerut astăzi autorităților SUA să ofere explicații cu privire la relatările din publicația Spiegel că NSA a spionat instituțiile Uniunii Europene. Ne așteptăm ca SUA să răspundă cît mai repede posibil ", - a declarat ministrul de externe francez Laurent Fabius.

El a menționat că în cazul în care această informație se confirmă, faptul va fi considerat ca acțiune absolut inacceptabilă din partea serviciilor de informații americane.

La Berlin, ministrul Justiției a reclamat de asemenea aceste dezvăluiri. "Trebuie ca partea americană să ne explice imediat și in detaliu dacă aceste informații din presă referitoare la interceptările clandestine total disproporționate din partea SUA în Uniunea Europeană sînt exacte sau nu", a declarat Sabine Leutheusser-Schnarrenberger într-un comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав