X 
Cutremure stiri: 501

Copil găsit însîngerat de mama sa la o grădiniță din Chisinău

12 sep. 2017,, 12:00  
3269 1

La un pas de tragedie! Din cauza neglijenței educatorilor de la grădinița 179 din sectorul Ciocana al capitalei, o fetiţă de patru ani a avut de suferit.

Potrivit celor relatate de mama copilei, educatorii au lăsat-o fără supraveghere preţ de cîteva minute, timp în care copila a căzut şi s-a lovit la ureche, iar părintele, cînd a venit să o ia de la grădiniță, a găsit-o însîngerată, relatează NOI.md.

În loc de scuze, mama a fost intimidată ca să nu facă publice cele întîmplate.

Incidentul a avut loc pe 7 septembrie. Ludmila Lungu a fost sunată de educatoare la două ore după ce îşi lăsase micuţa în grija acesteia.

„Şi hainele erau pline de sînge, la copil erau cîteva şerveţele umede la ureche şi plîngea. Aşa l-am găsit. Pe moment este doar crusta care s-a format după ce a căzut. Aici se vede că o să rămînă o cicatrice. Urechea era umflată, copilul acuza dureri", a declarat Ludmila pentru Canal 3.


Arina spune că s-a împiedicat de o jucărie şi s-a lovit de scaun.

„Am căzut singurică. M-am împiedicat de jucărie şi m-am lovit. - Educatoarea a strigat. - Ce a strigat? - Să mă liniştesc", a spus fetiţa traumată, Arina Lungu.

Directoarea grădiniţei nu a permis echipei de filmare să discute cu educatoarea în cauză.

„Am făcut cunoştinţă cu plîngerea mamei şi, împreună cu doamna care este responsabilă pe moment, am pornit o anchetă de serviciu. Dacă se va dovedi neglijenţa educatoarei, doamna va fi sancţionată", a spus directoarea Grădiniţei 179, Natalia Cogălniceanu.

„Există regulamente care prevăd nemijlocit atribuţiile fiecărui angajat, iar securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor este primordială oricăror altor activităţi. Urmează să vedem care a fost contextul în care s-au întîmplat cele expuse de mamă", a spus vicedirectorul Direcției generale educație a Primăriei Chișinău (DGETS) Viorica Negrei.

Dacă neglijenţa educatoarelor va fi demonstrată, acestea riscă să fie pedepsite cu mustrare aspră sau chiar concediate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав