Cutremure stiri: 508

Vasile Sohoţchi: Pentru a nu permite răspîndirea antraxului este necesar de a întreprinde măsuri urgente

4 iul. 2013,, 12:14   Societate
2395 0
Foto : talks.su
Pentru a nu permite răspîndirea antraxului este nevoie de întreprins măsuri urgente, pînă la arderea paturilor celor care au contractat virusul. Declaraţia a fost făcută pentru Agenţia "Infotag" de către şeful Centrului Epidemiologia bolilor extrem de periculoase al CNSP, Vasile Sohoţchi.

Potrivit lui, ieri, el a fost în satul Vădeni, raionul Soroca, unde s-au îmbolnăvit trei persoane, pentru a efectua lucrări de dezinfectare a focarului.

El a remarcat că toate bovinele din sat au fost vaccinate, iar carnea de la animalul bolnav – sursa de infecţie pentru cele trei persoane – a fost arsă.

Specialistul a comunicat că 16 persoane care au fost în contact cu persoanele infestate, inclusiv 5 medici, se află sub supraveghere.

"Ne temem că infecţia s-ar putea extinde. Pentru că peste toate obiectele care au fost atinse de persoanele bolnave puteau să rămînă bacterii. Bacteriile de antrax formează spori care se păstrează 80-90 de ani", a spus Sohoţchi.

În ajun, la spitalul de boli infecţioase "Toma Ciorbă" din capitală a fost internată o persoană în stare gravă. Ulterior, au mai fost internate încă două persoane – un fermier din localitate şi fiul acestuia – care comercializau carne infestată. Toţi trei pacienţi au contractat virusul antrax.

Starea de sănătate a pacienţilor este gravă, dar stabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав