Cutremure stiri: 502

Mazda 3 Sedan: a treia generaţie a compactei se prezintă

4 iul. 2013,, 14:55   Ştiri Auto
1581 0

Foto: Mazda3

Mazda a prezentat primele imagini oficiale ale versiunii sedan a compactei sale, Mazda3. Modelul preia numeroase trăsături de design de la fratele său mai mare, Mazda6.

Mazda3 Sedan, berlina compactă a producătorului japonez, a ajuns la a treia generaţie. La scurtă vreme de la prezentarea oficială a hatchback-ului, berlina a fost dezvelită pe internet. Modelul nu prezintă nicio surpriză din punct de vedere estetic, acesta preluând partea frontală de la fratele său cu cinci uşi, iar posteriorul este preluat "la scară" de la Mazda6. Noua generaţie a lui Mazda3 Sedan prezintă în continuare un aspect atractiv, iar interiorul marchează o schimbare în bine, fiind inspirat puternic din cel al lui Mazda6.

Versiunea hatchback a noului Mazda3 va debuta în România în toamnă. Clienţii vor avea de ales între trei motoare pe benzină (1.5 de 100 CP, 2.0 de 120 şi 2.0 de 165 CP) şi unul diesel: 2.2 de 150 de cai putere. Cei de la Mazda vor lansa mai târziu, în cursul carierei de piaţă a modelului lor, şi un diesel de cilindree redusă. Gama completă de motorizări disponibile la startul carierei celui de-al treilea Mazda3 e disponibilă deja în secţiunea Maşini Noi de pe Automarket. Aşa cum este şi normal, Mazda va oferi toate elementele tehnologice disponibile pe versiunea hatchback şi pentru berlină.

Pe lângă varianta sedan, Mazda plănuieşte să ofere şi o versiune hibridă a compactei sale. Aceasta va dispune de un ansamblu hibrid cu motor pe benzină şi unul electric şi va fi lansată mai întâi pe piaţa din Japonia. Abia apoi va fi adusă şi în Europa. Mazda3 sedan va trebui să rivalizeze cu Volkswagen Jetta, Renault Fluence şi Opel Astra sedan. Bătălia se va da pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, dar şi în Rusia, acolo unde astfel de modele sunt la mare căutare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав