X 
Cutremure stiri: 506

Volvo dezvăluie tehnologiile de siguranţă ale viitorului XC90

5 iul. 2013,, 16:59   Ştiri Auto
1441 0

Foto: Volvo

Volvo a dezvăluit un număr de tehnologii de siguranţă şi asistenţă în condus ce vor fi introduse pe noua generaţie Volvo XC90 la sfârşitul anului 2014.

„Introducem primul Volvo cu direcţie autonomă pentru evitarea accidentelor şi pentru a face condusul mai confortabil”, a declarat Thomas Broberg, director pentru siguranţă la Volvo Car Group.

Noile tehnologii ce vor fi disponibile noului XC90 pentru 2015 sunt:
- detectarea pietonilor în întuneric – o premieră mondială ce face ca tehnologie de detectare şi autofrânare să lucreze eficient şi în condusul pe timp de noapte. Tehnologia include detectarea şi autofrânarea pentru alte vehicule, pietoni şi ciclişti.
- detectarea marginilor drumului şi a barierelor cu asistenţă la direcţie – o facilitate care detectează dacă maşina este în curs să iasă de pe drum, caz în care sistemul preia controlul direcţiei pentru a aduce vehiculul drumul corect. Fiind capabil să monitorizeze unde se termină fizic şoseaua este o premieră mondială. Asta înseamnă că tehnologia poate funcţiona şi pe drumurile fără marcaje laterale.
- Adaptive Cruise Control cu asistenţă la direcţie – o tehnologie ce ajută şoferul să stea pe banda sa şi să urmeze ritmul traficului. Noul sistem urmăreşte automat vehiculul din faţă.

„Când primul XC90 a fost introdus în 2002 a adus pe piaţă un număr de facilităţi revoluţionare pentru siguranţă, inclusiv prima soluţie din lume ce prevenea răsturnarea. Prin dezvăluirea unui număr de sisteme pentru următoarea generaţie XC90 ne confirmăm din nou poziţia de lideri în siguranţa auto”, a mai spus Thomas Broberg.

Sistemul de detectarea a animalelor va fi introdus după ce noul XC90 va fi lansat pe piaţă, la sfârşitul anului 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав