Cutremure stiri: 506

Atenție șoferi! Topul celor mai periculoase porțiuni de drum din Moldova

8 iul. 2013,, 10:56   Societate
6617 0
Foto : mesagerdeconstanta.ro
Exista pe drumurile Moldovei locuri pe care oamenii le numesc blestemate. Acolo accidentele se tin lant, vietile sînt spulberate una dupa alta, iar unii raman schiloditi pentru totdeauna. PRO TV a facut, bazandu-se pe datele Inspectoratului National de Patrulare, un top al celor mai periculoase portiuni de drum din tara, numite si puncte negre.

Soseaua Chisinau-Soroca, kilometrul 16. Aici incepe un adevarat drum al groazei, crucile sînt semanate una dupa alta. E vorba de drumul de langa satele Ratus si Magdacesti. Numai anul trecut pe o fasie de doar 3 km au murit 7 oameni, iar alti 7 au fost raniti.

Din cauza acestei blestemate portiuni de drum, Ratusul e permanent in doliu, iar cimitirul e plin de oameni care s-au stins cu zile.

Ani la rand locuitorii au implorat autoritatile sa instaleze un semafor la aceasta trecere de pietoni, dar niciun rezultat, iar indicatoarele recent aparute sînt pur si simplu ignorate de multi soferi.

Astfel, Ratusul e cel mai negru punct din lista soselelor periculoase. Urmeaza drumul international care trece prin Sculeni. Bilantul e si aici sumbru: 6 accidente grave, 2 morti, 9 raniti.

Dupa Ratus si Sculeni, in top ar mai fi iesirea din oraseul Orhei, pe centura, soseaua Chisinau-Briceni la trecerea prin Edinet si drumul Orhei-Rezina, acolo unde pana si ministrul de Interne s-a rasturnat cu masina dupa ce a dat intr-o groapa. Cert e ca la mijloc nu e niciun blestem, ci incapacitatea de a crea o infrastructura normala. In loc sa puna semafoare acolo unde e necesar, sa curete trotuarele, sa faca iluminare, acostamente, autoritatile au gasit o solutie de suprafata: sa instaleze inca un indicator, numit punct negru.

TOP 5 PUNCTE NEGRE
1.RATUS - 12 ACCIDENTE, 7 DECEDAȚI
2.SCULENI - 6 ACCIDENTE, 2 DECEDAȚI
3.IESIREA DIN ORHEI - 9 ACCIDENTE, 1 DECEDAT
4.CHISINAU-BRICENI (EDINEȚ) 2 ACCIDENTE, 3 DECEDAȚI
5.REZINA-ORHEI-CALARASI - 6 ACCIDENTE, 1 DECEDAT

(In top au fost incluse doar accidentele grave soldate cu victime. Topul a fost creat conform datelor Inspectoratului National de Patrulare pentru anul 2012)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав