X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Candu: Conectarea la piaţa energetică europeană este stringentă pentru Moldova

28 sep. 2017,, 10:30   Politică
2263 3

Conectarea la piaţa energetică europeană este de o importanţă crucială pentru Moldova pentru a putea crea o alternativă energetică reală, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la Aspen Energy Summit, organizat la Ploieşti, România.


Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Parlamentului, el a spus că proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău şi interconectarea sistemului electroenergetic al Moldovei cu cel al României de află la faza de studiu de fezabilitate.

"Securitatea energetică primează faţă de parametrii economici scontaţi", a subliniat spicherul, menţionînd că Moldova este dependentă de gazul rusesc.

Reprezentanţii guvernării de la Bucureşti prezenţi la eveniment şi-au exprimat dorinţa ca România să devină un furnizor de securitate energetică în regiune, iar relaţiile moldo-române să avanseze şi în domeniul energetic.

Summitul Aspen Energy este organizat anual de Institutul Aspen România şi oferă posibilitatea dezbaterilor şi luarea de decizii importante pentru sectorul energetic din zona Marea Neagră – Marea Caspică. În acest an, forumul a fost organizat la Ploieşti, cu ocazia aniversării a 160-a a înfiinţării în oraş a primei rafinării moderne din lume. Printre temele abordate la Summit s-au aflat dezvoltarea unei pieţe competitive a energiei în România şi interconectarea cu piaţa energetică regională şi europeană, explorarea opţiunilor de extindere a infrastructurii regionale şi transregionale, precum şi de dezvoltare a interconectivităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?