Cutremure stiri: 506

Ministerul Educației a încălcat legea la achiziționarea camerelor video pentru BAC (DOC)

12 iul. 2013,, 10:38   Societate
5386 7
Foto: moldnews.md
Camerele video pentru urmărirea absolvenților liceelor au fost achiziționate cu încălcarea condițiilor licitației. Anunțul a fost făcut miercuri în Parlament, unde a fost prezentat un document de la Agenția pentru achiziții publice, care confirmă declarațiile deputaților.

În context, deputații fracțiunii PCRM au cerut implicarea Centrului Național Anticorupție, precum și a Procuraturii Generale în examinarea acestui caz.

Potrivit documentului, care a fost prezentat și agenției OMEGA, condițiile licitației nu au fost respectate de cîștigători nici pe una dintre poziții.

Este cunoscut faptul că pentru achiziționarea tehnicii video destinate supravegherii procesului examenelor de BAC au fost cheltuite peste 8 milioane de lei din bugetul Ministerului Educației.

Ministrul Educației este Maia Sandu, reprezentanta Partidului Liberal Democrat din Moldova, condus de Vladimir Filat, demis din funcția de premier pentru corupție.

Centrul Național Anticorupție nu a reacționat încă la solicitarea făcută în Parlament, care indică asupra corupției în Ministerul Educației la efectuarea achizițiilor publice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав