Cutremure stiri: 502

Ford a vîndut 38.200 maşini B-MAX în primele 6 luni din 2013

12 iul. 2013,, 17:05   Ştiri Auto
1620 0

Foto: Ford

Ford a vândut 6.500 maşini B-MAX în luna iunie şi un total de 38.200 în perioada ianuarie – iunie 2013. La doar câteva luni de la punerea în vânzare, modelul construit la uzina Ford de la Craiova a devenit unul dintre cel mai vândute MPV-uri.

Ford a anunţat astăzi că vânzările sale de maşini au crescut cu 6,4% în luna iunie, pe 19 ţări europene tradiţionale, în timp ce vânzările totale ale industriei au scăzut cu 6,5%.

Cota de piaţă a Ford a fost de 8,2% în iunie, în creştere de la 7,2% în luna iunie 2012. Astfel, iunie a fost a treia lună consecutivă de creştere a cotei de piaţă Ford pe 19 dintre cele mai importante pieţe din Europa.

Ford şi-a majorat cota de piaţă cu 1,1% şi în ceea ce priveşte vehiculele comerciale uşoare, având acum 9,5% în luna iunie – cea mai bună cotă de după anul 2008.

„Iunie a fost o lună foarte bună pentru Ford Europa, nu doar din punctul de vedere al perspectivelor vânzărilor, dar şi pentru că n-am majorat cota de piaţă”, a declarat Stephen Odell, preşedintele Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. „Planul nostru de transformare din Europa – accelerarea introducerii produselor, întărirea brandului şi îmbunătăţirea eficienţei costurilor – dă roade lună de lună.”

Ford B-MAX, modelul multi-activity vehicles (MAV), construit exclusiv în România, la uzina Ford de la Craiova, a fost vândut în 6.500 exemplare în luna iunie. De la începutul anului până acum Ford a vândut 38.200 maşini B-MAX.

Cu peste 22.000 vândute, vânzările Focus au crescut cu 2,1% în iunie, în timp ce vânzările Kuga au ajuns la 7.400 unităţi, în creştere cu 42%.

Vânzările S-MAX şi Galaxy au crescut în iunie cu 13 şi respectiv 15%.

Noul Focus Electric – disponibil în Europa din această lună – este cel mai recent model lansat în zonă ce include tehnologii de ultimă generaţie. În a doua parte a anului, Transit Connect, Tourneo Connect şi EcoSport vor fi lansate pe piaţa europeană, ca parte a planului ambiţios al companiei a aduce 15 vehicule globale în Europa, pe parcursul a cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав