X 
Cutremure stiri: 502

Experții sînt neîncrezători vizavi de eficiența negocierilor în formatul 5+2 de la Viena

13 iul. 2013,, 08:30   Politică
2529 2
Foto : noi.md
Experții au așteptări diferite vizavi de rezultatele următoarei runde de negocieri în formatul 5+2, care se va desfășura săptămîna viitoare la Viena, Austria. Solicitați de NOI.md, Viorel Cibotaru și-a exprimat convingerea că discuțiile în mare parte se vor axa pe consolidarea măsurilor de încredere, iar Valeriu Ostalep s-a arătat sigur că lucrurile la acest capitol vor rămîne neschimbate.

Viorel Cibotaru a subliniat că agenda următoarelor negocieri în formatul 5+2 vizează în principal unele neînțelegeri apărute în zona de securitate. ”Nu mă aștept la întorsături exotice. Vor fi abordate măsuri de ordin social, soluționarea unor probleme la zi. De asemenea, se va încerca deblocarea activității Comisiei Unificate de Control și se va discuta pe marginea unor neînțelegeri frecvente vizavi de anumite probleme în zona de securitate”, a precizat Viorel Cibotaru.

Valeriu Ostalep este de părere că ”Nu se va întîmpla absolut nimic la Viena așa cum nu s-a întîmplat nimic și în rundele precedente. Și asta pentru că Carpov nu are capacitățile necesare, la nivel de stat lipsește o viziune privind reintegrarea R. Moldova, nu există un plan concret de acțiuni pentru a fi coordonat cu Tiraspolul. De aceea, nici o rundă în formatul 5+2 nu se va solda cu un rezultat pozitiv pentru reintegrarea țării”, a menționat Valeriu Ostalep.

Amintim că, recent, în R. Moldova s-au aflat în vizită reprezentanţii speciali ai Rusiei, Ucrainei şi OSCE. Aceștia au avut întrevederi la Chișinău cu vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, și pretinsul ministru de externe al rmn, Nina Ștanschi. Discuțiile au fost purtate pe marginea agendei de lucru a următoarei runde de negocieri în formatul 5+2 de la Viena.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав