X 
Cutremure stiri: 502

Inițiativele opoziției parlamentare, în atenția Legislativului

11 oct. 2017,, 15:10   Politică
2446 0

Comisiile permanente ale Legislativului s-au întrunit astăzi în ședințe și au examinat mai multe proiecte înaintate de opoziția parlamentară, comunică NOI.md.

Proiectele au fost examinate în contextul în care această săptămînă este dedicată opoziției parlamentare.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat modificări și completări ale Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, precum și mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală. Deputații au susținut în unanimitate prevederile ce se referă la publicarea în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de acordare a asistenţei medicale, a informaţiei despre numărul contractului şi data cînd acesta a fost încheiat cu prestatorul de servicii medicale, spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate, precum şi volumul şi modul de virare a mijloacelor financiare pentru serviciile medicale. Aceste date se propun a fi publicate atît pe pagina oficială web a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cît şi pe cea a prestatorului de servicii.

Totodată, au fost aprobate completări cu privire la suma transferurilor din bugetul de stat în fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală pentru asigurarea persoanelor neangajate. Conform documentului, această sumă nu va putea fi mai mică decît suma aprobată pentru anul precedent indexată la indicele preţurilor de consum.

În aceeași ședință, deputații au aprobat constituirea şi funcţionarea comitetelor sectoriale pentru formarea profesională. Potrivit proiectului, acestea vor avea misiunea de a dezvolta parteneriate sociale la nivel de ramuri ale economiei în domeniul formării profesionale. Scopul acestora va fi de a sprijini învăţămîntul profesional tehnic şi formarea continuă a specialiştilor. Comitetele vor fi constituite de reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor.


Toate proiectele au fost aprobate în prima lectură și urmează a fi prezentate și dezbătute în plenul Parlamentului. Deputații se întrunesc în ședință plenară mîine, 12 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав