Cutremure stiri: 505

Protest la Primărie! Locuitori ai capitalei cer suspendarea lucrărilor de construcție a două case de locuit

15 iul. 2013,, 13:44   Societate
2832 1
Foto: chisinau.md
Mai mulți locuitori ai capitalei, din străzile Ion Creangă și Alba Iulia, au protestat astăzi în holul Primăriei Chișinău, nemulțumiți de lucrările de construcție demarate în cazul a două case de locuit. Potrivit protestatarilor, lucrările ar fi ilegale, transmite NOI.md.

Mai mult, protestatarii au amenințat cu blocarea străzii în cazul în care autoritățile locale nu vor lua măsurile cuvenite. ”Dacă nu ieșiți acum să rezolvați problemele care le-ați creat, vom fi nevoiți să închidem drumul”, a menționat activista Maia Laguta.

În context, viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a declarat în cadrul ședinței de la Primărie că ambele construcţii sînt legale. ”Distanțele pînă la clădirile din vecinătate sînt respectate. Mai mult decît atît, din start se cunoștea că nu există nici un fel de abatere de la norma de însorire”, a precizat Nistor Grozavu.

În ambele cazuri au fost pornite procese de judecată. Totodată, Grozavu a spus că în prezent se află în proces de elaborare două dispoziții cu privire la suspendarea lucrărilor pe perioada procesului de judecată și anularea autorizaţiilor în cazul în care instanța va stabili abateri de la norme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав