Astfel, meniurile-model devin accesibile publicului larg și contribuie la etalonarea meniurilor existente în grădinițe.
Conform recomandărilor, în meniu trebuie să existe zilnic un aport de fructe și legume proaspete, pîinea să fie din făină integrală, iar cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.
Meniurile-model au fost întocmite de către grupuri de lucru formate din asistente medicale, angajate ale instituțiilor de educație timpurie, iar ulterior au fost verificate de specialiștii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău. Totodată, în perioada 9-16 octombrie curent, managerii și asistentele medicale din instituțiile de învățămînt preșcolar, împreună cu specialiştii Centrului, au participat la ședințele de lucru al căror subiect a fost procesul de întocmire a meniurilor-model pentru perioada iarnă-primăvară.
Meniul-model sectorul Botanica
_______________________________________
Meniul-model sectorul Buiucani
_______________________________________
Meniul-model sectorul Rascani (continuare)
_______________________________________
_______________________________________
Adăuga comentariu