X 
Cutremure stiri: 505

Patrioţilor Moldovei li s-a interzis să protesteze împotriva vizitei preşedintelui român Traian Băsescu

17 iul. 2013,, 10:44   Politică
2500 3
Foto : ghimpele.ro
Instanţa de judecată a interzis Partidului "Patrioţii Moldovei" să organizeze miercuri acţiuni de protest în centrul capitalei împotriva vizitei la Chişinău a preşedintelui României, Traian Băsescu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", la solicitarea Primăriei de Chişinău, judecătoria sectorului Centru a emis o hotărîre în conformitate cu care acţiunea de protest anunţată de părtaşii şi membrii Partidului "Patrioţii Moldovei", a fost interzisă.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, organizatorii pot desfăşura acţiunea lor de protest pe parcursul zilei de joi, 18 iulie, cînd se va încheia vizita oficială a lui Băsescu în Republica Moldova.

Instanţa a explicat că, întrucît vizita lui Traian Băsescu poartă un caracter oficial, urmează să fie asigurate toate măsurile necesare de securitate.

Liderii formaţiunii intenţionau să organizeze o acţiune de protest împotriva vizitei lui Traian Băsescu la Chişinău, motivînd că vizita şefului statului vecin coincide cu "ziua ocupaţiei Moldovei de către trupele române în data de 17 iulie 1941".

În afară de Partidul "Patrioţii Moldovei", în preajma Arcului de Triumf intenţionau să organizeze acţiuni de protest Liga Tineretului Rus, Partidul Social Democrat şi Partidul Regiunilor.

Şi invers, organizaţiile pro-române, cum ar fi Acţiunea 2012, planifică să-l salute pe Traian Băsescu şi speră să aibă cu el şi o întrevedere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав